Търсят решение за лампите към Дивдядово - Телевизия Шумен
Търсят решение за лампите към Дивдядово

Общинската администрация търси решение на проблема с уличното осветление в отсечката между Шумен и кв. Дивдядово, край язовира. Това съобщи заместник-кметът по строителството арх. Николай Симеонов.
Голямата височина на лампите е основната причина за тъмницата по бул. “Велики Преслав” в отсечката между Шумен и кв. Дивдядово. Налагало се използването на специализирана механизация за отстраняването на проблема.
”Там проблемът е налице. От дълги години, доколкото знам, има подавани сигнали да бъде възстановено осветлението, но до момента нищо не е направено, предвид факта, че ремонтът е сериозен. Тези дни проведох разговор с фирмата, която поддържа осветлението на града Електроизграждане и сме говорили да подготвят оферта, където да имаме яснота какво би струвало подмяна на осветлението в тази отсечка”, каза арх. Николай Симеонов зам.- кмет “Строителство и екология”.
Този участък на града не е включен в големия проект за подобряване на уличното осветление, за който процедурата стартира, в средата на януари, за търсене на изпълнител на обществената поръчка.
”Така че ние там ще търсим допълнителни източници на средства, така че да решим този проблем”, допълни арх. Николай Симеонов.
Фирмата, която поддържа осветлението в града, не е спирала да подменя изгорели лампи, категоричен беше арх. Симеонов. Сигнали на граждани за това се приемат на тел. 054 857 677, от дежурен служител на общинската администрация.

Община Шумен обяви обществена поръчка за подмяна на уличното осветление

Обновяват уличното осветление в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *