Тържествена промоция на абсолвентите от Випуск 2023 на Шуменския университет - Телевизия Шумен

Празнично, с ректорско шествие, под звуците на химна „Gaudeamus igitur” започна тържествената промоция на абсолвентите от Випуск 2023 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Според академичната традиция, първия поздрав към завършилите специалности в различните образователно-квалификационни степени отправи ректорът на Шуменския университет проф. Наталия Витанова.
„Вашата упорита работа, отдаденост, постоянство, ви доведоха до този важен момент днес. Всеки от вас е преодолял предизвикателства, прегърнал е възможности и е израснал по начин, който може би, е смятал за невъзможен. През годините на обучение в Шуменския университет вие демонстрирахте жажда за знания, любопитство, сила и адаптивност. Това са качества, които ще ви служат през целия живот. Шуменският университет е пряк наследник на Преславската книжовна школа. Тръгвайки по своя път, не забравяйте че сте възпитаници и наследници на един от най-важните книжовни центрове в българската история, създал, съхранил и превел през вековете духовността на България. Днес, в XXI век, вие сте вече посланици на промяната, на иновациите и прогреса“, каза в словото си проф. Наталия Витанова.
Емоционално приветствие от сцената в Летния театър отправи кметът на Шумен проф. Христо Христов, който пожела на абсолвентите неугасващ устрем към нови знания, смелост в мечтите и успешна професионална реализация.
Всички дипломирани положиха тържествена клетва – да пазят с благодарност в паметта си своята Алма Матер, да развиват своята научна област и да предават светлината на знанието.
На фона на аплодисменти ректорът проф. Наталия Витанова отправи поздравления и връчи дипломата и специална грамота на отличника на Випуск 2023 Тодор Симеонов, завършил с отличен успех специалност „История и география“.
На тържествената церемония абсолвентите от Випуск 2023 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ получиха своите дипломи от деканите на факултети и с празнични възгласи хвърлиха шапки към небето.

 

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *