Теглим 20 млн. лв. кредит за улици - Телевизия Шумен
Теглим 20 млн. лв. кредит за улици

Да бъде изтеглен 20 милиона лева заем за асфалтиране на улици решиха на извънредна сесия общинските съветници в Шумен. Заемът ще бъде с погасителен срок 10 години и с 2 години гратисен период.
37 съветници подкрепиха предложението, а двама бяха против.
„Аз като добър стопанин не бих ремонтирал каквото и да е без да попада под инфраструктурата под асфалта. И към този момент аз не виждам какъв е смисълът да се асфалтират улици, които на другия ден ще бъдат разкопани“, каза Добромир Драев, общински съветник от групата “За Шумен”.
Същите аргументи представи и Васил Тодоров, който гласува против новия кредит на Община Шумен. Болшинството от съветниците препоръчаха на общинската администрация завишен контрол при изпълнението на уличните ремонти, когато стартират. Кметът пък предложи:
„Искате ли да покажем своята съпричастност и да направим така – всеки един общински съветник да отговаря за по една улица, която започнем да асфалтираме. Не смятайте, че тук, в администрацията, има хора безотговорни, които не искат да свършат работа. Искат, но има реални проблеми“, каза Любомир Христов.
16 милиона лева от заема са предназначени за улични ремонти в град Шумен, а останалите 4 милиона ще отидат за рехабилитация на пътната мрежа в 26-те села в общината. Прието бе още по 750 000 лева да се залагат в бюджета на Община Шумен за 2022 г. и 2023 г. за ремонт на улици в селата.

На извънредна сесия решават Общината да поеме 20 млн. лева кредит за улици

Две години по 750 000 лв. общински пари за селските улици

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *