Температурен рекорд в Шумен - Телевизия Шумен

Посрещаме месец април с ярко слънце и температурен рекорд. Съвсем не на шега, термометърът в Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен отчете 30 градуса.
„Предишният максимум за този ден беше 27.5 градуса от 2016 година, но това съвсем не е необичайно, тъй като през април и друг път са отчитани стойности от 32-33 градуса. В Шумен е отчитана стойност от 33.2 градуса през 1985 година, на 10 април. Така, че не са необичайни тези температури. Доста, разбира се, са над нормата, но не са необичайни“, каза началникът на Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен Соня Койчева.
Температурите през месец април ще са по-високи от обичайните и в широк диапазон. Минималните ще са от минус два до плюс три градуса, а максималните ще достигат 32 градуса. Ще има и типичните пролетни дъждове, с количества малко над нормата.
„Даже още утре вечерта ще има заоблачавания. Валежи ще има главно вечерта и през нощта. С променлива облачност ще остане времето до 5-и април, след което още в почивните дни отново ще бъде слънчево, топло, температурите отново ще се повишат до стойности малко над 22 градуса“, допълни Соня Койчева.
Метеоролозите предупреждават, че през април времето изненадва и с опасни явления – слани, гръмотевични бури и градушки.

Температурен рекорд в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *