Ученици от Шумен с немски езикови дипломи - Телевизия Шумен
немски дипломи

Нови 11 немски езикови дипломи за шуменски зрелостници. На тържествена церемония учениците, успешно издържали тежките изпити, бяха поздравени с аплодисменти.
Сред успешно издържалите предизвикателството и мотивиран да продължи да се развива е и дванадесетокласникът Симеон Маринов.
„Относно сертификата – наистина в момента сме горди притежатели на него. Някои с пълна диплома, други – не, но това няма значение. Надяваме се, че това ще ни донесе много успехи и ще отвори много врати. Това ще бъде ключът“, каза Симеон Маринов.
Директорът на Езиковата гимназия Димо Георгиев изказа гордостта си от успехите на учениците.
„Езикова гимназия се утвърждава, продължава със своята традиция да бъде водещият център в полето на немския език, разпространението на немската култура, българо-немския културен диалог“, каза Димо Георгиев.
Регионалният координатор за немски език Регина Ауф дем Берге връчи престижните дипломи на заслужилите ги с много труд и пожела да се възползват от възможностите, които тя дава.
„Искам да ви поздравя за вашия успех. Вашите резултати са достойни за уважение и заслужават признание. Признание заслужават и вашите учители“, изтъкна Регина Ауф дем Берге.
Поздрав и пожелания за много завоювани върхове отправиха към зрелостниците още класният им ръководител Валентина Рашкова и началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова. Немските езикови дипломи дават право на зрелостниците да кандидатстват без приемен изпит в университети със застъпен немски език.

Ученици гостуваха на шуменската полиция

Езиковата с договор за дипломи с Германия

Обновен компютърен кабинет в езиковата гимназия

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *