Удължават с година работата на Центъра за ранно детско развитие - Телевизия Шумен
Удължават с година работата на Центъра за ранно детско развитие

Още 12 месеца специалистите в Центъра за ранно детско развитие в Шумен ще помагат на деца с увреждания и на техните семейства. Проектът беше удължен по споразумение между Община Шумен и управляващия орган на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
„От преди седмица има писмо от оперативната програма за удължаване на работатата с още една година. Работи се в момента по подготвяне на бюджета за следващата година. Предстои подписване на допълнително споразумение с оперативната програма“, каза Пенка Атанасова – управител на ЦРДР – Шумен.
С много труд и грижи, любов и подкрепа, специалистите малките им пациенти заедно завоюват победи всеки ден. В началото на ноември Центърът за ранно детско развитие ще отбележи петия си рожден ден. За целия период над 360 семейства са получили помощ и подкрепа.
„В момента общо децата са 80, родителите са 60, като заложеният в проекта капацитет на децата е 60“, каза още Атанасова.
Центърът беше създаден през 2016 година. Той обединява специалисти в различни области около една кауза – щастливи и спокойни деца. Тяхната работа стимулира всички основни сфери на психичното и двигателното развитие на деца от 0 до 7 години. Процедурите са почасови и напълно безплатни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *