Ударена на “зебра” жена е в болница близо месец - Телевизия Шумен
Ударена на “зебра” жена е в болница близо месец

25-ти ден продължава лечението в болница 67-годишната Забида Върбанова, която беше блъсната от джип на пешеходна пътека в центъра на Шумен. Припомням, че инцидентът стана на 30 септември на булевард “Велики Преслав“ до кръстовището с улица “ Съединение“.
“Аз имам счупен таз, на три места или на две места – точно не знам. Кракът ми е на екстензия, беше като счупено бедро”, разказа за нанесените травми пострадалата при инцидента.
Шофьорът на колата каза, че нямал видимост заради паркиран автомобил в нарушение – точно до пешеходната пътека. Тя излезе просто пред автомобила. Просто беше на пътя вече, аз от автомобила не я виждам. Карах си нормално, още повече, че светофар идва, аз не мога да карам бързо. Колкото и да искам да карам – на светофара трябва да спра”, обясни след инцидента водачът на джипа и потвърди, че ще следи какво е състоянието на пострадалата.
От болничната стая Забида Върбанова заяви, че до този момент шофьорът не я е потърсил нито веднъж. “Не ме попита, не ме набра – нищо, абсолютно”, каза жената. Забида Върбанова се обърна и към институциите в Шумен с призив да бъдат обезопасени пешеходните пътеки. Господин кмет, може ли да сложат камери, където има пешеходни (пътеки, бел. ред.)? Може ли да сложат “легнали полицаи” да спират колите, поне по този начин да спират. Има опасни пешеходни, където колите въобще нямат намерение да спират даже, за тях не съществуват. Когато има “легнали полицаи” – поне спират”, апелира Забида Върбанова. Тя благодари на шуменската болница за грижата и бързите действия на медиците.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *