Украинци вдигнаха сватба в Смядово - Телевизия Шумен

Украинци вдигнаха сватба в Смядово. На светлия празник Благовещение 34-годишната Людмила и 32-годишният Микола размениха брачните си халки и се врекоха във вечна вярност. Началото на семейния си живот младоженците скрепиха с подписи на брачното свидетелство, искряща наздравица и целувка.
Любовта между младия моряк и чаровната Людмила се ражда през май миналата година. Далеч от Родината, в Смядово, където десетки украинци намериха подслон в първите месеци на военния конфликт.
“От кораба ми дадоха билет до Варна. Дойдох в Смядово. След един месец дойде Людмила и на 28-ми, на рождения ден на кметицата, който беше в тази зала, където ще е сватбата, започнахме да ходим заедно”, каза щастливият младоженец.
Усетила дълбочината на чувствата, Людмила не се колебала дълго преди да каже заветното “да” на своя избраник.
“Това е много голяма рядкост у мъжете в наши дни. Аз самата съм такъв човек. Винаги съм искала такива чувства, каквито мога аз да дам. И Коля ми подари същото. Вероятно с него сме на една вълна”, каза развълнувано булката минути след церемонията.
Да бъдат бъдат опора един на друг, да съхранят любовта си чиста и да отгледат децата си в мир пожелаха на младото семейство сънародниците им от Украйна. Своята радост Микола и Людмила споделиха и с десетките близки приятели от Смядово, доказали, че в хубави и в лоши дни, няма по-висша ценност от доверието и добротата.

Украинци вече работят в Смядово

Украинци и българи заедно на Великден

Смядово приюти първите бежанци от Украйна

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *