Улични ремонти в община Никола Козлево - Телевизия Шумен
Улични ремонти в община Никола Козлево

Община Никола Козлево стартира мащабна програма за рехабилитация на уличната мрежа. Нов асфалт ще се полага във всички населени места. В село Крива река, три улици, които десетилетия наред са били с трошено-каменна настилка, ще бъдат обновени, така че по тях спокойно да се движат хора и превозни средства. “В селото има 750 жители и заради това се прави инфраструктурата. Населението от ден на ден се увеличава, нямаме празни къщи. Инфраструктура като има, всичко се случва по-добре, хората искат пътища”, каза Недрет Тефик – кмет на село Крива река.
С подмяна на разрушените бордюри на улица “Дружба” започнаха уличните ремонти и в село Църквица.
“Самата улица е една от улиците, която е вход и изход на Църквица, с дължина близо километър, където ще има също полагане на асфалт и подмяна на една от водещите канавки”, обясни за хода на строително-ремонтните дейности Бюлент Юмер – директор на Дирекция “Устройство на територията, специализирани дейности и европроекти”.
Малко над 4 милиона лева, 3 милиона от които – от поетия дългосрочен общински заем, ще бъдат инвестирани в обновяването на 27 улици в община Никола Козлево.
“Продължават обществените поръчки, да се определят изпълнители и ще успеем до края на годината, докато е хубаво времето, да изпълним тези ремонти в почти всички населени места”, заяви кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб.
За качественото изпълнение на уличните ремонти следят освен надзорните фирми и екип специалисти от администрацията. Подготвени са проекти за рехабилитацията на още 25 улици, които ще бъдат включени в строителната програма следващата година.

3 милиона лева за нов асфалт в николакозлевските села

Община Никола Козлево планира мащабен ремонт на улици с дългосрочен заем

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *