Уроци в гората - Телевизия Шумен
Да даряваме за Горското училище

Опазването на гората и управлението на пещера „Бисерна“. Това са част от предизвикателствата пред служителите на природен парк „Шуменско плато“ през настоящата година. Горските педагози ще продължат и работата си с деца, за да помогнат във възпитаването на отговорно към природата общество.
Образователните инициативи винаги са били приоритет за горските педагози от природен парк „Шуменско плато“. И тази година, с игри и различни предизвикателства, те ще учат децата как да пазят природата, животните и растенията. Вече готвят изненади за предстоящата през май Седмица на гората. Освен горските уроци, пред служителите на парка стоят още редица предизвикателства.
„Гората остарява, много често имаме сигнали за паднали дървета. Предизвикателство ще бъде за поредна година управлението на пещера „Бисерна“. Предизвикателства пред нас са и всички сигнали и желания на гражданите, които се опитваме да удовлетворим във връзка с опазването на парка, във връзка с маршрутите, но не сме спрели да генерираме нови идеи“, каза Ирина Павлова – ПП „Шуменско плато“.

Ученици, горски и екоексперти в акция по почистване на защитена местност

Еко уроци за Световния ден на влажните зони

Летни уроци на горските педагози

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *