Урок в горска класна стая - Телевизия Шумен

Ученици от девети клас на специалността „Горско и ловно стопанство“ към Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав днес проведоха урок в най-хубава класна стая на открито –  боровата гора до дворците на старата столица. Заместник-директорът на ДГС-Преслав инж. Рина Димитрова беше подготвила и специални обозначителни табелки, като още в началото на урока деветокласниците бяха запознати с инициативата на ИАГ „Горска класна стая“.

По време на часа бъдещите горски научиха от инж. Гюнай Реджеб от РДГ-Шумен как се маркира, как се стопанисват горите на територията на териториалното поделение, видовете сечи, които се прилагат и техниката на маркиране. Учениците имаха възможност да разберат как се работи с GPS, клупа и висотомер, като успяха много добре да окачествят избраните за сеч дървета.

Във втората част на занятието Гергана Димитрова от ДГС-Преслав обясни на деветокласниците защо горската сертификация е важна за стопанствата, фирмите и крайните ползватели на продуктите произведени от дърво.

Това беше най-хубавият урок в „Горска класна стая“, защото започна с дъжд, но завърши със слънце, много усмивки и нови знания за гората, коментира в края на часа инж. Рина Димитрова.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *