Условни присъди за нелегалните мигранти - Телевизия Шумен

В рамките на три дни Районна прокуратура-Шумен приключи работата по 19-те бързи полицейски, образувани срещу група от 19 чужди граждани, преминала без разрешение границата на Република България. Постигнати са осъдителни присъди за всички участници, като 14 от тях са постановени ден, след задържането на групата, а останалите са постановени днес – 15.11.2021 г.
На 11 ноември 2021 г. край пътя в околностите на град Шумен са установили 19 чужденци от мъжки пол, някои от тях непълнолетни. Те обяснили, че идват от Афганистан и са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България на неустановено към момента място.
Пълнолетните мъже са осъдени на по една година „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с 3 години изпитателен срок. Всеки от тях трябва да плати и глоба в размер на 200 лева. Шестимата непълнолетни са осъдени на по шест месеца „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с 2 години изпитателен срок и към него е добавено обществено порицание.
Одобрените от Районен съд – Шумен споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение.
Днес край село Хан Крум, община Преслав, са задържани още 16 чужденци, нелегално преминали българската граница. Двама от тях са малолетни, дванадесет – непълнолетни и двама – пълнолетни. Срещу тях има образувани бързи полицейски производства.
Работата по случая продължава. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинения, като всички те ще бъдат задържани за срок до 72 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *