Ваканция за учениците - Телевизия Шумен
Ваканция за учениците

Прагът на заболелите през последните дни в Шуменско премина границата за епидемична обстановка и със заповед на местната здравна инспекция от утре, 13 януари, се преустановяват присъствените учебни занятия, в срок от 4 дни и децата се разпускат във ваканция. Около 10% е броят на болните деца в най-голямото училище в Шумен.
„В момента броят на отсъстващите ученици от смяната е 77, това е 10% от броя на всички ученици, които са първа смяна. За вчерашния учебен ден броят на отсъстващите ученици поради заболеваемост беше 12%. При нас броя на заболелите ученици преди коледната ваканция беше по-голям, имаше доста отсъстващи ученици. До този момент не сме имали неприсъствени дни, учебните занятия са се водили редовно, оценките на учениците са достатъчни, така че те да бъдат оформени и смятам, че тези четири дни няма да повлияят върху оформяне на срока“, категорична е Ивелина Иванова – помощник-директор в СУ „Сава Доброплодни” – Шумен.
В Шуменско се засилва здравният контрол в детските заведения. Въвеждат се и други противоепидемични мерки като – спиране на плановите прегледи, преустановяване на масовите мероприятия и изискване за дезинфекция в обществените и здравни сгради.

Грипна ваканция за учениците

Пикът на грипа – в края на януари

РЗИ: Ваксинирайте децата си

Лекарства липсват, има еквиваленти

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *