Великденски базар “Благост творим” - Телевизия Шумен

Празнична атмосфера, музика и танци дадоха начало на традиционния великденски базар в Средно училище “Сава Доброплодни”. Инициативата под мотото: „Благост творим” обедини ученици, учители и родители.
„Тази инициатива е създадена преди 12 години точно от родителското настоятелство, в подкрепа на училището. Много красива, много благородна кауза. Тази година каузата е за откриване на природонаучен кабинет. Все още нямаме такъв в училище и ще сме много щастливи, ако имаме и такъв. Това ще е още един плюс за нашето училище“, каза Зорница Велева – член на Училищното настоятелство.
Над 60 красиво аранжирани маси изобилстваха от майсторски творения на възпитаниците на училището по изкуствата – домашно приготвени сладкиши, великденска украса, ръчно изработения изделия за дома.
„Аз за базара направих тези яйца, като ги украсих с различни великденски неща и ги оцветих с шарки, личица, кръгчета, точки, пчелички, калинки и много други неща“, каза Владислава Георгиева – ученичка в X клас.
„Обичам това училище, обичам хората, учителите, каузите, които подпомагаме, работата, която вършим, целия учебен процес“, каза Велислава Велева – ученичка в III клас.
С пожелание за светли великденски празници, изпълнени с дух на добро и надежда се обърна към участници и гости на събитието директорът на училището Албена Иванова-Неделчева, която даде и старта на забавна спортна надпревара. Ученици и родители си подариха много емоции със щафетни игри и турнири по футбол и волейбол.

Магьосникът от СУ “Сава Доброплодни”

СУ „Сава Доброплодни“ с юбилеен концерт

Викторина за делото на Сава Доброплодни

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *