Великденски базар с кауза - Телевизия Шумен

Благотворителна кауза обедини шуменци в навечерието на най-светлия християнски празник – Великден. Социални заведени и детски градини участваха в благотворителен базар в подкрепа на Мирал Аптула.
„Всяка година детските градини на град Шумен, както и социалните институции подготвят Великденска украса. Тази година решихме да бъде малко по-различно и тази великденска украса да бъде изнесена в благотворителен базар в навечерието на един от най-светлите празници за нас, българите, Великден. Обединихме се около каузата, със средствата, които бъдат събрани да подпомогнем една млада майка и жена – Мирал Аптула, която събира средства, за да може да продължи живота си“, каза заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова.
От благотворителния базар, шуменци имаха възможност да си купят ръчно изработени сувенири, украшения за празничната трапеза и красиво изрисувани великденски яйца.
Мирал Аптула се нуждае от спешна животоспасяваща операция. Тя е с онкологично заболяване на костите и сумата от 50 хиляди евро е непосилна за семейството й.

Деца творят благотворително

„Нетърпеливи за доброто“ стартира в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *