ВиК и Община Шумен подмениха част от стар водопровод в Черенча - Телевизия Шумен

ВиК, със съдействие от Община Шумен, рехабилитира съществуващия водопровода по ул. „Фисек“ в с. Черенча. Подменени са 130 м съществуващ етернитов водопровод с диаметър 80 мм, три сградни отклонения и един наземен пожарен хидрант. Отстранена е голяма авария по довеждащия водопровод към селото. Подмененият водопровод е с по-голям диаметър, изпълнен е със съвременни материали и е положен на нормативно изискващата се дълбочина от 1,50 м.

Съществуващата в с. Черенча водопроводна мрежа е строена през 1952 г.  и 1967 г. и е силно амортизирана, с изтекъл експлоатационен срок и на дълбочина 3 м. Това води до чести аварии, чието локализиране и отстраняване е трудно, поради голямата дълбочина, на която се намира.

„Изпълнените дейности ще доведат до намаляване на загубте на вода в мрежата на Черенча и ще облекчат режима на водоподаване“, каза инж. Емил Томов, управител на „ВиК – Шумен“. „Нашите анализи показват, че за постигане на трайно решение е необходимо да се подменят още 400 м съществуващ водопровод и да се изпълни рехабилитация на дълбокия сондаж. За тази цел Община Шумен обяви, че е заделила 55 000 лв от своя бюджет,“  добави инж. Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *