Виктор се казва първото бебе за 2023 - Телевизия Шумен
Виктор се казва първото бебе за 2023

Виктор Миленов от Шумен е първото родено бебе за 2023 година в областта. Той проплака за първи път малко преди 3 часа на първи януари. Днес Виктор получи подаръци от кмета на община Шумен Любомир Христов.
„Честито, заповядайте, да сте жива и здрава! Да е жив и здрав! Да ви радва! Да си реализира мечтите. Това е един скромен подарък от общината. Пожелавам успешно да расте. Да е много здрав!“, поздрави кметът на Шумен Любомир Христов.
Майката Венелина и новороденият Виктор са добре и днес бяха изписани от здравното заведение. Вкъщи освен таткото Милен ги чака и кака Магдалена на 4 години.
„Най-вече здраве и щастие му пожелавам. Всичко друго се постига“, каза развълнуваната майка Венелина Димитрова.
9 са новородените деца до момента в шуменското родилно отделение и само едно от тях е момиченце. Спадът на раждаемостта обаче продължава. 782 са живородените бебета през изминалата 2022 година.
„Като брой на ражданията са по-малко в сравнение с миналата година, а като общ брой преминали деца през отделението са 847. Това са външни деца, приети основно от областната болница в Разград и деца, при които се налага лечение в рамките на неонаталния период т.е. до 28-мия ден след раждането“, разясни д-р Лиляна Куздова, завеждащ “Неонатология” – МБАЛ – Шумен.
80 са родените недоносени деца, като броят им е в рамките на процента за цялата страна.

Момче е първото бебе на 2023 година в Шумен

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

Спад на раждаемостта и ръст на извънбрачните бебета отчита статистиката

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *