Военно-приложни игри в Никола Козлево - Телевизия Шумен

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия, които честваме на 6 май, ученици от Никола Козлево се включиха във военно-приложни игри.
Десетокласничката Емине Хюсеин от Средно училище “Цанко Церковски” в Никола Козлево се включи в състезанието по сглобяване и разглобяване на автомат “Калашников” наравно с момчетата.
“За първи път участвам в такова състезание и ми беше много интересно. В автомата капакът ме затрудни, защото трябва някаква сила да се покаже, но ми беше хубаво и приятно”, каза Емине Хюсеин.
С бойно снаряжение учениците се включиха и в колективни военно-приложни игри. Инициативата на Военното окръжие в Шумен е на път на стане традиционна и да обхване широк кръг подрастващи.
“Да дадем възможност на учениците да се докоснат до екипировката, до част от въоръжението на българския войник. Като допълнително имаме и идеята в децата на събудим патриотично възпитание, да възстановим любовта към родината, към славната българска история, в частност историята на Българската армия”, обобщи целта на инициативата подп. Георги Георгиев, началник на Военно окръжие – Шумен.Към годините в служба на Родината се върна и директорът на училището в Никола Козлево, който също сложи каска и бронежилетка.
“Това бяха едни много хубави години за нас. Надявам се така да станат нещата, че и тези млади момчета, не само в училище, а и след училище да имат възможност да служат в Българската армия и да покажат храброст и достойнство – това, което всеки един български воин е показвал винаги, във всеки един момент, когато е нужно за защита на Родината”, каза директорът на Средно училище “Цанко Церковски” Катилиян Костадинов.
В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, пред паметника на загиналите във войните жители на Никола Козлево и селата, бяха поднесени венци и цветя.

Военни формирования отварят врати за 1 юни

Военни и ученици заедно в Смядово

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *