Все още търсят проектант за фаталното кръгово - Телевизия Шумен

Генералният план за движението в Шумен може да бъде готов в рамките на предстоящата 2024 година, стана ясно по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението. Към момента общинска администрация подготвя нужната документация, която ще бъде предадена за изготвяне на идейния проект.
Фокус в дневния ред на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението бе фаталното кръгово кръстовище на бул. „Симеон Велики“, което от редица институции и експерти бе определено за незаконосъобразно. Според община Шумен, все още няма конкретно решение, въпреки разпратените писма до проектанти за промяна на организацията на това кръгово.
За съжаление от нито един от изброените писма, които сме разпратили, не получихме отговор. Единствено от Държавната агенция по пътна безопасност ни се обади одиторът Владимир Баянов, който прояви интерес да извърши препроектиране на кръговото, и съответно във фаза идеен и технически проект да предложи мерки”, каза Владимир Събев – експерт в Община Шумен.
Община Шумен планира и въвеждане на еднопосочно движение по още улици в града „Мизия“, част от улиците „Любен Каравелов“, „Васил Левски“, ул. „Харалан Ангелов“, ул. „Нанчо Попович“, ул. „Червени ескадрони“ и ул. „Спартак“. Освен това бе обърнато внимание и на пътната безопасност в града, и в частност пешеходните пътеки.
“Не искам да обвинявам и да говоря за вина, сме установявали в практическата си работа пешеходни пътеки, които сами по себе си са проблемни, проблемни са, защото в близост до тях има други пешеходни пътеки и защото смятаме, че не отговарят на изискванията през тях да преминават определен брой пешеходци. Може би на по-късен етап, когато Общината изготви генерален план за движението, такива пътеки ще трябва да бъдат премахнати”, каза Веселин Георгиев от “Пътна полиция” – Шумен.
По време на комисията, областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев обърна внимание на ВиК и за пропаданията на пътното платно по ул. „Съединение“, като стана ясно, че предстои фирмата изпълнител да коригира дефектите.

Търсят проектант за фаталното кръгово

Фаталното кръгово е незаконно

Фаталното кръгово не отговаря на изискванията

Нови информационни табла на фаталното кръгово

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *