Задачите пред кметския екип - Телевизия Шумен

Подмяна на осветлението в централната част на града и преасфалтирането на улиците с парите от заема. Тези са основните задачи пред кметския екип в последната година от мандата му. Очакванията на Любомир Христов са за по-трудна във финансово отношение 2023-та заради липсата на редовно правителство.
В началото на идната 2023-та година ще бъде завършен проекта за река Енчова. Там се работи усилено, за да се освободи движението възможно най-бързо. Следващата задача е подмяна на осветлението в центъра на града.
„Да променим осветлението, тъй като не е подходящо. Няма ефект на осветление, а просто едно мъждукане на някакви лампи там и харчим много, много електроенергия, тъй като те са стари лампи. Това ще го заложим и в бюджета, както по централния булевард, така и по булевард Плиска“, каза Любомир Христов.
Кметът се надява работата в общинския съвет догодина да не е под знака на изборната кампания, а в името на шуменци, защото така или иначе предстои трудна 2023-та.
„Тъй като вероятно няма да има правителство и няма да има приет бюджет на държавата, а оттам съответно и ние като община няма да имаме бюджет. Това ще затрудни още повече дейността на общината“, допълни Любомир Христов.
В края на годината кметът и екипът му вдигнаха наздравица за здраве и берекет с шуменските журналисти.

Проектът за покриване на река Енчова в ход до края на годината

Държавата отпусна близо 5,5 млн. лева за река Енчова

Актуализираха бюджета на община Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *