Задържаха петима шофьори с дрога - Телевизия Шумен

Петима са арестувани за шофиране под въздействие на наркотични вещева и за държане на дрога в хода на проведената на територията на област Шумен специализирана полицейска акция и при проверки през уикенда.
22-годишен шуменец е задържан в полицейския арест след проверка, извършена около 14 часа на 29 януари на ул. “Северна“ в Шумен. Направения тест отчел положителна на метамфетамин проба. При извършена проверка в автомобила бил намерен плик с около 5 грама бяло кристално вещество с неправилна форма, по данни на 22-годишния водач – метамфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за анализ. По случая е образувано досъдебно производство.
Около 9:30 часа на 27 януари за проверка на ул. “Марица“ в Нови пазар бил спрян лек автомобил, управляван от 27-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на канабис проба. При последвала проверка в автомобила са намерени саморъчно свита цигара, а в жилището му – около грам суха тревиста маса, по думите му – марихуана. Мъжът отказал даде даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест. За извършено престъпление е образувано бързо производство.
Около 17 часа същия ден, при извършена проверка на 35-годишен жител на Нови пазар, полицейски служители установили, че мъжът държи в себе си саморъчно свита цигара, по негови данни – марихуана. Намерено било и около 2 грама увито в целофан топче със суха тревиста маса, за което мъжът обяснил, че е марихуана. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар, а по случая е образувано досъдебно производство.
В последния работен ден на изминалата седмица на булевард “Симеон Велики” в Шумен, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил, шофиран от 30-годишен жител на града. У мъжа и в жилището му са били открити около един грам суха тревиста маса, за която мъжът казал, че е марихуана, и около грам розово на цвят и бучки вещество, което предстои да бъде изследвано. 30-годишният шуменец е бил задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.
Положителна на амфетамин и метамфетмин проба отчел направеният дръг-тест на 36-годишен шофьор, спрян за проверка малко преди полунощ 27 януари на ул. “Калиакра“ в Шумен. Мъжът отказал да даде кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в автомобила са намерени и иззети две топчета с бяло кристално вещество, увито в станиол, което по данни на шофьора е метамфетамин. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, образувано е бързо производство.

 

Задържаха седем души при полицейска акция

24-часова акция на полицията

Отново дрогирани и пияни шофьори

Задържаха дрогиран с отнета книжка

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *