Захари Карабашлиев представя новата си книга в Шумен - Телевизия Шумен

Захари Карабашлиев представя новата си книга в Шумен на 23 януари, от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Романът се казва „Рана”, а срещата е със свободен вход и възможност за купуване на представяната и другите книги на автора с 10% отстъпка.

Базиран на хиляди страници историческа литература, на военни документи, войнишки дневници, мемоари и лична кореспонденция, свързани с Илинденско-Преображенското въстание и революционното движение в Тракия и Македония, с Балканските и Първата световна война, новият роман на Захари Карабашлиев – „Рана”, е книга за паметта; разтърсваща хроника на забравената история на България от началото на XX век; лирична и майсторски разказана история за съдбата на безброй свои и чужди, пометени от стоманения вихър на войните, но и неочакван и красив разказ за смелостта, състраданието и любовта, които спасяват човешката душа и в най-мрачните мигове. Романът разказва историята на една окрилена от идеализъм, но разкъсвана от безпощадни конфликти България, в която личните и националните рани са все още незараснали, а някои са останали непознати и до днес.

Захари Карабашлиев пише проза и драматургия. Автор е и на романите „18% сиво” (бестселър, класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията „Голямото четене”, и с 32 преиздания в България), „Хавра” (отличен с Националната награда за български роман на годината „13 века България” през 2018) и „Опашката” (също Роман на годината на НДФ „13 века България”, адаптиран от Явор Гърдев в удостоеното с „Аскеер” едноименно представление). Захари Карабашлиев е носител и на наградите „Христо Г. Данов”, „Хеликон” и др. Негови творби са публикувани в редица сборници и списания и са преведени в САЩ, Франция, Полша, Словакия, Хърватия и др., а разказът му „Разсейки” е включен в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза”.

Седмицата на екран, Представяне на книгата Разкази от корена;

Галерията в Нови пазар ще бъде домакин на четири гостуващи изложби

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *