Закриват кучешкия приют във Велики Преслав - Телевизия Шумен

Кучешкият приют във Велики Преслав да бъде закрит. За това настояват четирима общински съветници с докладна до кмета на общината инж. Янко Йорданов. Мотивите им – приютът е в очертанията на града и пречи на живеещите в района.
Съветниците искат в най-кратки срокове кучешкият приют да бъде закрит. Не предлагат обаче решение за общо 200 животни, чийто дом е той. Иванка Димова, която от 15 години всеки ден се бори, за да осигури храна и добри условия за кучетата, изоставени от стопаните си, прие новината със сълзи на примирение.
„Уморена съм, просто съм уморена! – Как ще се разделите с тези животни, всеки ден сте с тях?Не знам, не ме разплаквайте! Не знам, не знам дали ще мога“, не скри емоциите си Иванка Димова.
Вносители на докладната са Христо Кюркчиев от ДПС, Пламен Андреев от „Продължаваме промяната“, Елисавета Иванова от ГЕРБ и Александър Горчев от БСП. Никой от тях не пожела да застане пред камера, но и четиримата посочиха, че мястото на приюта е неудачно, защото е в жилищен район. За преместване на приюта се говори от много години, но действия досега не са предприети.
„2017 година е разглеждан този проблем, предходно в 2016-та. Тогава като кмет господин Горчев е върнал решението като незаконосъобразно. Защо в момента той е един от вносителите, може би сам трябва да отговори. Да, това е проблем. Проблем, който е решим, но решението ще коства време, което се надявам в рамките на следващата година да имаме нов терен, където да бъде построен този приют“, заяви кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов.
Преместването ще коства, освен време, и пари, които не са предвидени в бюджета, гласуван миналия месец от Общинския съвет. Затова тепърва трябва да се вземе решение откъде ще бъдат взети и за сметка на какво. Дотогава Ваня ще продължи със сърце да се грижи за нежеланите от никого кучета. А въпросът за бъдещето на приюта ще бъде разискван на сесията на Общинския съвет идния вторник, 19 март.

Десетки в помощ на кучешкия приют

Приютът във Велики Преслав има нужда от помощ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *