Засилени проверки по пътищата - Телевизия Шумен

4 000 моторни превозни средства са проверени от началото на годината до този момент. Малко над 260 водачи са били без поставен колан. В момента текат засилени полицейски проверки на територията на област Шумен. Според водачи, проверки трябва да има често, за да се контролира движението по пътищата.
“За жалост в днешно време няма много съобразителни шофьори, не знам на какво се дължи. Младите шофьори, скъпите автомобили, богатите татковци. Знаете за случая, който наскоро се случи. Кои са най-честите нарушения, които срещате на пътя? Неправомерно престрояване в градски условия, неизползване на мигачи, включване на светлини, неправилни изпреварвания, висока скорост”, каза Йордан Радев, шофьор на лек автомобил.
Фокусът на поредната полицейска акция на пътя е върху ползването на обезопасителните системи в моторните превозни средства – колани, детски столчета и каски.
“При тези проверки, в 261 случая е било установено водачи да не използват обезопасителни колани, в 231 случая е било установено пътниците да са без обезопасителни колани, а в 190 случая е бил установен неправилен превоз на пътници в моторните превозни средства от страна на водачите, които ги управляват”, обобщи за нарушенията инспектор Мирослав Миронов от “Пътна полиция”- Шумен.
Акцията е по линия на ROADPOL и ще продължи до края на седмицата.

Нова акция на пътя

Засилени проверки на пътя

Нова акция на пътя

Полицията: Бъдете внимателни на пътя!

Полицията с акция преди първия учебен ден

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *