Живописна изложба откри Лъчезар Радов - Телевизия Шумен

Своя изложба живопис откри в галерия “Елена Карамихайлова” Лъчезар Радов. Тя събира платна от последните 12 години, рисувани на пленери.
Платната на Лъчезар Радов пленяват със своята непосредственост на изображението и разностранен колорит. Приглушените тонове преобладават, но не са рядкост и картините с ярка багрена наситеност.
“Изложбата се роди съвсем спонтанно. След дълги години пленери съм отбирал свои творби и съм ги заделял. Това е за повече от 12 години. Реших да ги представя в Шумен, където съм завършил университет и имам много приятели. Професорите ми са оттука”, каза авторът на изложбата.
Художникът живее във Варна. Рисува от най-ранна възраст и е преминал през всички етапи на творческото развитие.
“Реално аз реших да се изградя като художник по трудния начин. Да мога през етюда, рисунката, скицата да завърша на платното. И това изисква много усилие, труд, работа на живо, на пленери. Освен с моите учители в университета аз работих преди това с един голям руски художник от Петербург. Казва се Азат Галимов. Един от най-добрите градски пейзажисти в цяла Русия”, допълни подробности от творческата си биография художникът Лъчезар Радов.
Изложбата е подредена на втория етаж в Художествената галерия и ще остане отворена до края на месец май.

Изложба графика откри Валентин Кулев

Изложба на Атанас Атанасов и Валерий Желязков

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *