Жребий за агитационни материали - Телевизия Шумен

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в община Шумен за предстоящия парламентарен вот. Те ще могат да бъдат поставени от 3 март, когато ще бъде открита предизборната кампания.
Седем партии участваха в жребия за определяне местата за поставяне на агитационни материали в община Шумен. Те са разделени на три зони.
„Център и пешеходна зона, извън пешеходна зона и кварталите. Предлагам така да направим жребия център и пешеходна зона, 13 места са, тук присъстващите партии са 7, да сложим и един празнен билет и на когото каквото се падне, всеки да тегли по две билетчета. Така ще продължим и с извън пешеходната зона и кварталите“, каза Бейнур Ахмед – гл. експерт “Управление на собствеността”.
Кметът на общината Любомир Христов заяви, че ще се следи за спазването на разпоредбите на изборното законодателство.
„Искам да ви кажа, че ще бъдем безкомпромисни! Там където има залепени материали, на неопределените места, ще санкционираме от Наредба 1 всяка една партия“, категоричен бе Любомир Христов – кмет на община Шумен.
Общо 1095 места в секционните избирателни комисии бяха разпределени на базата на парламентарното представителство в 48-мо Народно събрание. От тях 381 са за ръководни позиции и 718 – за членове на СИК.

Започват регистрациите в РИК

Повече пари за изборите на 2 април

Седмицата на екран, Анализ на участието в изборите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *