Зона за размяна на вещи в Шумен - Телевизия Шумен
Зона за размяна на вещи в Шумен

Стартира инициативата „Шуменско зелено” – зона за размяна на вещи. Поводът е Денят на Земята, а целта е да се засили интересът към опазването на околната среда.
Женският колектив от Пенсионерски клуб 1 взе участие в инициативата „Шуменско зелено” – зона за размяна на вещи. На маса в читалище “Стилиян Чилингиров” бяха подредени различни плетива.
„Едно време и шиехме, дрехи си шиехме, а сега гледаме да си купим от магазина и толкова. Според вас, защо се получава така? – Защото едно, че е труден животът, другото, че вече всички прибягваме на готовото, по-евтино ни излиза, отколкото да купуваме, да плетем, да работим“, каза Дияна Велчева – председател на Пенсионерски клуб “Златна есен”.
Участниците имаха възможност да обсъдят в неформална обстановка опазването на околната среда.
„Целта на събитието е да покажем, че такива словосъчетания като кръгова икономика, европейски зелен пакт или рециклиране не са нещо, което е далеч от хората и не са нещо, което да ги плаши и да си мислят, че това е само работа на политиците. В неформални разговори, чрез тази зона за размяна на вещи да се включват в борбата за опазване на ресурсите, опазване на природата“, каза Росица Василева – ръководител на Европа Директно – Шумен.
Предоставените вещите трябва да са в добро състояние и да могат да се ползват, напомнят организаторите.
„Ние сме избрали шалове и ръчни плетива. Идеята е да се донесат и разменят, понеже ако се изхвърлят на боклука, те се разграждат трудно и това донякъде замърсява околната среда. Та, идеята на нашата инициатива днес е точно тази – да помогнем в опазването на планетата Земя и инициативата е свързана с Деня на Земята – 22 април“, разказа Севдалина Георгиева – председател на НЧ „Стилиян Чилингиров 1963”.
На 24 април от 16 часа в читалище „Пробуда” ще се разменят дрехи и аксесоари.

Базар за размяна на вещи

Изложба и базар с екологична кауза

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *