„Колегиум Осанна” гостува на шуменската библиотека - Телевизия Шумен
Конкурс за 100-годишния юбилей на библиотеката

На 27 септември, от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува „Колегиум Осанна” с концертна програма, която е своеобразен музикален Пантеон на българската история и представя творби на композитора Георги Попов – четири малки кантати за пиано и гласове по стихове от „Епопея на забравените” и „Тъгите на България” на Иван Вазов, дванадесет клавирни миниатюри и малка кантата върху едно от първите стихотворения в българската литература – „Похвала за цар Симеон”.

„Колегиум Осанна” обединява певци и инструменталисти, водени от идеята да възстановят християнските корени в интерпретацията на старинната и съвременната духовна музика от Изтока и Запада, а изпълненията им както в България, така и във Виена, Париж, Москва, Рим, Белград, Солун и на много други сцени предизвикват неповторими и незабравими духовни преживявания.

Концертната програма на 27 септември ще представят д-р Елица Христова (диригент, пианист), Георги Попов (композитор, баритон), Олга Цветкова (сопран), Боряна Терзиева (мецосопран) и Борис–Михаил Попов (бас).

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *