25 000 цветя ще красят Шумен - Телевизия Шумен

25 000 цветни стръка ще красят Шумен през летния сезон. Броят се запазва от миналата година, но видовете им ще бъдат разнообразени. Сред новите цветя са храсти с червени рози. Край красиво оформената градинка много шуменци и гости на града се спират за да се снимат и полюбуват на цветната феерия. Нея пък създали децата от шуменския скаутски клуб “Креслив орел“. Видовете на цветята и техният брой са съобразени с терените, на които ще бъдат засаждани, и съответно – сенчести или заслънчени са местата.

„Примерно в Градската градина вече има засадени рози, нещо ново, което се случи и вече е на показ на гражданите. Решихме да има трайни растения, това са розите, които да бъдат концентрирани в средата по дългата пешеходна алея, те са вече там, цвят червено, около тях има борд, така нареченото окрайчване с цинерания. Между розите и цинерарията ще има сезонни летни цветя“, каза Елена Георгиева от ОП „Паркове и обредна дейност“.

Ново цвете, което се нарича Ализум, ще бъда засадено по алпинеума на централната алея в Градската градина. Засега цветни лехи в кварталите не се предвиждат. „Ако включим и кварталите физическото време няма да ни достига за да успеем и там да поддържаме красиви места“, допълни още Елена Георгиева.

Озеленителите отново припомнят, че кражбата на засадени цветя, дори изтръгнати с корените, загрозява целите лехи.

Слънцето полива цветя в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *