30 години Вокална формация „Божур” - Телевизия Шумен

30 години отбелязва Вокална формация „Божур”. Концертът, посветен на годишнината, ще се проведе в зала „Проф. Венета Вичева“ на 22 ноември от 18:30 часа. Входът за събитието е свободен.
Организатори са община Шумен и Народно читалище „Стилиян Чилингиров-1963”. Проектът се финансира от общинския фонд „Култура“.
Вокална формация „Божур”- гр.Шумен е създадена на 22.11.1992 г. по идея и под ръководството на маестро Михаил Биков – почетен гражданин на град Шумен.
Днес вокалната формация „Божур” е художествен колектив към Народно читалище „Стилиян Чилингиров-1963”, а неин ръководител е  доц. д-р Юлияна Панова.
Репертоарът на вокална формация “Божур” е много богат, включващ емблематични стойностни образци от българската градска музикална култура, патриотични и военни песни на български композитори от различни поколения.
Групата изпълнява и много произведения, композирани от диригента Михаил Биков и по текстове на известни  шуменци, както и гръцки песни от проф. В. Макридис, композиции, съвместно с градския духов оркестър и други музикални формации.

Концерт за Деня на народните будители

Сигнал и Тангра с грандиозен общ концерт

Концерт с творби на Бетовен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *