56 катастрофи за месец - Телевизия Шумен

56 са регистрираните пътнотранспортни произшествия на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен през месец септември. От тях тежки са 15, в които има един загинал и 17 ранени участници в пътното движение.

Установени са 6073 нарушения, като 2955 от тях са за превишаване на скоростните режими. 239 са установените водачи, които са управлявали с скорост между 31 и 40 км/ час над максимално допустимата. В други 84 случая са установени превишения на максимално разрешената скорост между 41 и 50 км/ час. С превишение от над 50 км/ час от максимално позволената са засечени 29 водачи.

500 са санкционираните водачи за неправилно спиране и паркиране, 294 са установените нарушения за неспазване на знаци, предимство и сигнали, 49 са се движили неправилно по пътното платно.

За неизползване на обезопасителен колан или каска са съставени 127 акта за установени административни нарушения.

15 са водачите, установени да шофират след употреба на алкохол, трима – след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Неправоспособните водачи, които са шофирали и са били проверени от екипи на полицията са 25. Временно отнети са 33 свидетелства за управление на моторно превозно средство, на 36 пътни превозни средства е прекратена регистрацията, от движение са спрени 25.

При проверки в областта с нередовни пътни документи са били 350, 184 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство, а 16 са ползвали мобилен телефон по време на управление на превозно средство. Установени са 55 нарушения на пешеходци.

Намалява броят на катастрофите в област Шумен

Непълнолетен без книжка катастрофира и избяга

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *