75 години военно артилерийско образование - Телевизия Шумен

75 години от началото на военно артилерийското образование в България отбелязаха в Шумен.
“Образованието е важно, годините не са важни. След като има потребност ние трябва да го развием и да го усъвършенстваме. 75 години, може би са едно начало на още повече години история и традиция във военното образование”, каза на честванията във Военния факултет в Шумен началникът на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал Иван Маламов.
По повод годишнината беше валидирана и пощенска марка „75 години военно артилерийско образование“. Художник на марката е доцент Светлин Балездров. Тя е отпечатана в тираж от 10 000 броя и е с номинал 75 стотинки.
“Тази марка ще бъде подпечатана със специален печат, който в следващите три дни ще се намира в Централната пощенска станция на град Шумен, след което ще бъде предадена за съхранение в маркохранилището на Министерството на транспорта и съобщенията”, каза Лиляна Драгоева, регионален директор на “Български пощи”.
За празника Военният факултет получи като дарение историята на 7-ми Преславски пехотен полк, написана от подофицер Димитър Петков. Книгата е съхранявана до днес от дъщеря му Димитринка Петкова.

Портал-паметникът на 7-ми преславски полк ще бъде на входа на Военното училище

Благотворителен турнир във Военното

Изпратиха завършващите във Военния факултет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *