Част от Шумен остава без вода - Телевизия Шумен

За спиране на водата в райони на града и понижено налягане, съобщават от ВиК-Шумен. Екипите на дружеството работят над три аварии. На 4 ноември около 17 ч. е имало повреда на електропровода, от който се захранва помпена станция 1300. В резултат на това отпада основното захранване на помпената станция. Прекъсването на електроподаването причинява хидравличен удар и възникване на аварии в довеждащия водопровод. Локализирани са три аварии в частта между Велики Преслав и Шумен.

Екипите на ВиК – Шумен са започнали работа във вечерните часове на 4 ноември. От  дружеството обясняват, че са направили всичко възможно да предотвратят спирането на водоподаването, но се оказва невъзможно. Налага се спиране на водоподаването към град Шумен. Някои части от града е възможно да останат без вода, а други да са с понижено налягане.

От ВиК-Шумен се обръщат към жителите и бизнеса да ограничат своята консумация на вода и да не се презапасяват. По този начин ефектът от спирането на водоподаването към града ще бъде намален, обясняват от дружеството.

Аварийните екипи на ВиК – Шумен ще работят до нормализиране на  водоподаване към града, като се очаква то да бъде възстановено в рамките на работния ден.

Повече по темата – вижте във видеото и емисията новини на Телевизия Шумен.

От ВиК – Шумен съобщиха, че към 16:30 часа авариите са отстранени и започва пълненето на системата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *