Деца намериха и върнаха портфейл с пари - Телевизия Шумен
Деца намериха и върнаха портфейл с пари

Две момчета на 12 и 14 години намериха портмоне с документи и парична сума и мобилен телефон и ги предадоха в полицията. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. Валентин, бъдещ шестокласник, си играл пред блок 1 на ул. „Генерал Драгомиров“ с неговия приятел Джанер. В един момент забелязали, че на пейка до беседката на която стоят има мъжко портмоне и мобилен телефон.
Отворили портмонето, за да видят дали не е на някой от техния блок, но видели, че личната карта е на мъж, когото не познават. Изчакали около час собственикът да се върне на мястото, където ги е забравил, но след като не дошъл никой решили да предадат намерените вещи в полицейското управление. Дежурен полицай се свърза със собственика на портфейла. Момчетата изчакаха 65-годишния мъж и му предадоха лично портфейла и мобилния телефон.
Валентин и Джанер са възпитаници на СУ „Панайот Волов“- Шумен. Вальо разказа, че искал да стане детектив. „Запалил“ се по това около една игра. Днес в районното управление в Шумен видя и научи какви са действията на полицейските служители и какви документи оформят при предаване на намерени вещи. ОД на МВР-Шумен благодари на децата за благородната постъпка и на родителите им, че са ги възпитали добре. Собственикът на портфейла им изказа своите благодарности с думите: „Радвам се, че има добри деца като вас. Да сте живи и здрави и да ви се случват само добри неща“.

 

Полицейски служители се срещат с деца

Благодарност към служител на реда

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *