Днес е Европейски ден без жертви на пътя - Телевизия Шумен
Днес е Европейски ден без жертви на пътя

Засилен контрол за начина на паркиране по бул. “Симеон Велики“, край Новата поликлиника, започнаха екипи на “Пътна полиция” в града. Както хоризонталната, така и вертикалната маркировки указват правилното спиране на колите, категорични са униформените.
„Чл. 94, ал. 3 за престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя“, каза инсп. Мирослав Миронов от “Пътна полиция” – Шумен.
И днес автомобилите бяха неправилно паркирани по т.н. рибя кост.
„Това паркиране по 45 градуса позволява повече коли да спрат на определен пътен участък, но пак казвам – самото паркиране като паркиране в този случай на булеварда се явява много рисково. Нашата задача е да опазим живота и здравето на участниците в движението“, каза още инсп. Мирослав Миронов.
Шофьорите ще трябва внимателно да следят указателните табели и маркировката, за да паркират правилно и то не само в тази част на града, защото има места, където паркирането е само перпендикулярно. Във връзка с днешния европейски ден без жертви на пътя, пътни полицаи спираха шофьори и пешеходци, за да им бъде връчена листовка с инструкции за толерантно поведение на пътя.
В кампанията на МВР се включват Областната управа в града и БЧК – Шумен.
„С по-малко емоции, повече толерантност на пътя ще ни гарантира по-малко жертви и по-малко загинали на пътя“, каза Сашо Евлогиев, зам.-областен управител.
Акцията на пътните полицаи за неправилното паркиране в града продължава за неопределено време.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *