Дрогирани и пияни шофьори в празничните дни - Телевизия Шумен

Дрогирани и пияни шофьори засякоха екипи на полицията при проверки в празничните дни за Великден, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 40-годишен мъж, адресно регистриран в Несебър бил установен да шофира след употреба на алкохол и след положителна на кокаин проба. Минути преди 4:00 часа на 6 май екип на Пътна полиция подал сигнал за спиране на водача, който управлявал лек автомобил с шуменска регистрация. Мъжът не спрял и бил последван от полицейския екип. На ул.  „Елин Пелин“ в кв. „Макак“ водачът бил спрян за проверка. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,22 промила алкохол в издишания въздух. Дръг чекът отчел положителна на кокаин проба. Мъжът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен, а автомобилът е иззет.  За извършено престъпление е образувано досъдебно производство.

Положителна на кокаин проба е дал и шофьор, спрян за проверка на 2 май вечерта в кв. „Калугерица“ в гр. Каспичан. 35-годишният местен жител не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ – Нови пазар, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 3 май при извършени проверки са установени и задържани двама водачи, които са управлявали след употреба на алкохол. Малко след 10:00 часа в село Нова Бяла река полицейски екип спрял за проверка лек автомобил, управляван от 22-годишен мъж от Върбица. Шофьорът  бил тестван с дрегер. Отчетени са 1,78 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът бил предаден с протокол, водачът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Малко след 11 часа на 3 май в Никола Козлевво за проверка бил спрян водач на мотофреза. 41-годишният мъж от село Ружица бил тестван с дрегер. Отчетени били 1,44 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново, а по случая е образувано досъдебно производство.

36-годишен шуменец е бил установен да шофира с 2,16 промила алкохол. Проверката била извършена около 19:20 часа на 5 май на бул. „Симеон Велики“ в областния град. Тестът с дрегер отчел 2,16 промила алкохол в издишания от водача въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

С алкохол зад волана е засечен и 64-годишен мъж от Нови пазар Проверката била извършена на кръстовище на ул. “Оборище“ и ул. “Тодор Каблешков“ в Нови пазар. Тестът с дрегер отчел  1,58 промила алкохол. Шофьорът отказал да даде кръвна проба. Автомобилът е бил иззет, а почерпеният водач е бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар. Образувано е бързо производство.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *