Горските пускат в продажба коледни дръвчета - Телевизия Шумен

Коледни дръвчета предлагат за продажба горските и ловните стопанства в Североизточна България. Общо 85 дръвчета са подготвили от Държавното горско стопанство-Шумен, като 45 от тях са със закрити корени. Тяхната цена ще бъде 16-31 лева за бройка, а на отсечените ще е 15-20 лева. Всеки може да получи желаното дръвче от разсадника на стопанството в село Салманово.
Обикновена ела, смърч и черен бор предлагат от стопанството във Велики Преслав. Очаква се да бъдат добити 300 дръвчета, като цената ще варира от 13 до 30 лева.
Традиционно горското стопанство във Върбица добива голям брой дръвчета, като тази година отсечените ще бъдат 350, плюс 60 със закрити корени, които ще се предлагат за продажба в навечерието на празниците. Цените ще бъдат от 12 до 27 лева.
150 ще са контейнерните фиданки, които ще осигурят от Държавно горско стопанство-Търговище, като те ще са на цени 23-40 лева. Към тях от ръководството на стопанството са решили да добавят 40 отсечени дръвчета на цени 25-35 лева от видовете черен бор, ела и дугласка ела.
20 отсечени елхи от вида обикновена ела са приготвили горските от ДГС-Варна. Цената им е 20 лева.
Ловното стопанство в Тервел ще предложи 10 отсечени дръвчета смърч, като единичната цена е 13 лева.
Общо шест териториални поделения от Североизточното държавно предприятие ще предлагат коледни дръвчета на гражданите, уточняват от ведомството.

Над 750 елхи са продадени по празниците

Живо коледно дръвче

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *