Грипна ваканция за учениците - Телевизия Шумен
Шумен е пред грипна епидемия

Противоепидемични мерки в Шумен въвежда здравната инспекция заради грипната вълна. Данните показват, че в града броя на болните е в епидемични нива.
Грипна ваканция в Шумен от 13 до 18 януари. Това реши РЗИ, заради повишената заболеваемост.
В шуменското II ОУ “ Д-р Петър Берон” обстановката към момента е спокойна.
„Преди Коледа като че ли бяха повече болни, тогава на 600 ученика имахме 60-70 болни преди коледната ваканция. Сега сме по-добре, след ваканцията, всеки ден броим децата. Нямаме нито един болен учител, а децата са 40 вчера, 40 и днес. Само в една паралелка има 6 ученика, които не са на училище поради болест“, каза Павел Павлов – II ОУ “ Д-р Петър Берон”.
Пред кабинетите в поликлиниката за пореден ден има опашки от чакащи за преглед. Част от хората смятат, че би трябвало да бъде обявена епидемична обстановка.
От Регионалната здравна инспекция обявиха, че заради увеличения брой болни от грип се въвеждат временни мерки, съгласувани със здравното министерство. Спират се плановите консултации на бременни жени и деца, профилактичните прегледи, свижданията в лечебните заведения и се въвежда стриктен контрол в детските заведения. Ограничава се провеждането на мероприятията с масов характер.

Пикът на грипа – в края на януари

Ръст на респираторните заболявания

Свръхупотребата на антибиотици

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *