Кметът Любомир Христов прие заместник-посланика на САЩ в България - Телевизия Шумен
Кметът Любомир Христов прие заместник-посланика на САЩ в България

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес със заместник-посланика на САЩ в България г-жа Андриа Брулет-Родригез. На срещата присъстваха зам.-кметовете по бюджет и финанси Татяна Костова, по икономическо развитие Росица Антонова, по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и по строителство и екология Боян Тодоров.
Това е първо официално посещение на американски дипломат в Шумен от началото на управлението на кмета Любомир Христов и срещата беше повече опознавателна. В началото той запозна г-жа Андриа Брулет-Родригез с историята и миналото на града, с историческите и природни забележителности, които се намират на територията на шуменския край. От своя страна тя сподели, че е в България от съвсем скоро, но въпреки това е много впечатлена от красотата на страната.
В хода на разговора кметът обясни, че сред най-важните цели на неговия екип са икономическото възраждане на града и създаването на подходящи условия за развитие на младите хора. Христов представи индустриалното развитие на Шумен и възможностите за инвестиции. Той посочи, че в Индустриалния парк в града от няколко години успешно развива своята дейност фирмата „Камбро Озей“, която е дъщерно предприятие на американската компания „Камбро“.
Зам.-посланикът на САЩ приветства усилията на общината да работи за развитието на индустрията и изрази желание за бъдещо сътрудничество с местната власт в различни сфери.
В края на срещата кметът Любомир Христов подари на Андриа Брулет-Родригез сувенирни монети с изображения на културно-исторически паметници в Шумен и книгата „Индустрията на Шумен“. Заедно с Любомир Христов зам.-посланикът посети паметника „Създатели на българската държава“ и Индустриалния парк в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *