Кметът на Шумен Любомир Христов с поздрав за първия учебен ден - Телевизия Шумен

Уважаеми учители и родители,  скъпи ученици,

Честит първи учебен ден!

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 15 септември.

Откриването на новата учебна година се превърна в онова очакване, което може отново да ни върне към нормалния начин на живот. Българското училище се справи успешно с предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията. Дигиталното обучение даде нови възможности и нова енергия на българското образование. То направи училището интересно и го превърна в различното място. Компютърът обаче не може да компенсира отсъствието на близост и  пълноценно общуване между децата и младите хора. Училището е мястото, където те изграждат своите социални умения, провокират любопитството си, укрепват здравето си и развиват лидерските си качества.

Скъпи ученици, днес първият училищен звънец ще затрепти с радостта от завръщането в класните стаи. Бъдете упорити и удовлетворени от резултатите, които постигате, въпреки трудностите.

Уважаеми учители, нека децата, учениците и техните родители да се чувстват спокойни в училище. Организирайте работата си така, че да пазите и тях, и себе си и в същото време да ги мотивирате за учене.

Скъпи родители, имайте доверие на българските учители. Подкрепяйте ги и бъдете част от обучението на вашите деца в името на тяхното по-добро бъдеще, се казва още в поздравлението на кмета на Шумен Любомир Христов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *