Коледен базар в Медицинския филиал - Телевизия Шумен

Благотворителен коледен базар се провежда в Медицинския филиал в Шумен. Той е подкрепа на дневния стационар към Държавна психиатрична болница – Царев брод.
Ръчно изработени картички, коледни украси и рисувани изделия са част от изработките на настанените в дневния стационар към Психиатричната болница в Царев брод. “Целта е да успеем да финансираме всички творчески подеми на пациентите и служителите към дневния стационар на Психиатричната болницата в Царев брод. Всичко тук е изработено от пациенти, от колеги – ентусиасти”, каза Сашка Дечева – медицинска сестра в лечебното заведение.
Участие в изработката на материалите за базара са взели и студенти от Медицинския филиал в Шумен.
“Хубаво е да си помагаме в навечерието на светлите празници, да бъдем единни, да бъдем добри хора. Лично на мен ми хареса изработката на това ботушче и го смятам за красиво”, посочи Сезин Ибрахим – студентка в шуменския филиал на Медицинския университет – Варна.
Студентите от Медицинския филиал посещават Държавната психиатрична болница за клинични практики и преддипломен стаж.
“Ние много се зарадвахме, когато колегите ни попитаха дали може това събитие да бъде във Филиала. Да, смятам, че това е едно естествено място, още повече, че във времето на учебно-практическите си дейности, студентите в учебна практика, в стаж, също са участвали в изработването на част от тези красиви неща, които се предлагат на базара. Има много голям интерес, всички се спират, купуват си, каузата е прекрасна”, заяви проф. Соня Тончева – директор на Медицински филиал – Шумен
Благотворителният коледен базар ще продължи и утре.

Дипломи за Випуск 2022 на Медицинския филиал

И Медицинският филиал откри учебната година

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *