Криминалисти от шуменската полиция с награда - Телевизия Шумен
Криминалисти от шуменската полиция с награда

Конкурсът за магистрати и полицаи, доказали професионализъм и себеотрицание при изпълнение на служебните си задължения се провежда за поредна година. Инициативата е по идея на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград и се провежда ежегодно съвместно с Община Благоевград и посолството на Република Италия в България.

За проявен висок професионализъм криминалисти от областната дирекция в Шумен получиха голямата награда- плакет и грамота. Тя е присъдена за разкрита високотехнологична лаборатория по време на спецакция в град Търговище. На 11 август в ранните сутрешни часове след целенасочени действия на криминалисти са открити шест огромни помещения за отглеждане на марихуана, разположени в масивна двуетажна сграда. В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии засадени с растения от рода на конопа. Част от тях били под формата на разсад, останалите- в различен стадий на развитие и зрялост. Всички помещения били оборудвани с високотехнологични системи за вентилация и климатизация, контрол на влажността на въздуха и температурата. Иззети са близо 42 кг. суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.

Поради усложнената епидемиологична обстановка церемонията, която беше насрочена за 28 октомври, бе отменена. Плакетът и наградите бяха пратени до ОДМВР- Шумен.

Днес директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Гендов връчи плакета на ст. инсп. Владимир Кайджиев, ифз н-к сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към отдел „Криминална полиция“. Индивидуални грамоти получиха ст. инсп. Пламен Тодоров, Младен Борисов, инсп. Васил Василев, инсп. Стоян Донев, инсп. Любомир Николов, инсп. Теннур Ресул и инсп. Борислав Тончев.

Криминалисти от шуменската полиция с награда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *