„Лятно театро“ радва децата на Нови пазар - Телевизия Шумен

Най-големият пътуващ фестивал в страната гостува в Нови пазар с богата програма за децата и техните родители. Най-големият пътуващ фестивал в България „Лятно театро“ пристигна в града, за да зарадва децата за предстоящия им празник. Това лято фестивалът е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата.
“За нас е много важно, че тази година позиционираме фестивала като семеен, защото взаимоотношенията между родителите и децата са изключително важни и са много полезни за децата. Събитията, които са част от програмата са направени така, че
заедно семействата да могат да ги преживеят. Ще има игри, ще има ателиета”, каза Георги Тенев, организатор на инициативата.
Организаторите са категорични, че човек не трябва да губи детското в себе си, независимо на каква възраст е.
“Децата са искрени, децата са добри, милосърдни и защото възрастните усещаме, че загубваме тези неща, и искаме да станем деца. Всички искат да бъдат деца обаче някак си не смеем, нямаме смелост да си признаем, че искам да цопна в локва с дрехите, че искам да извикам и да отида на работа по къси гащи и понеже сме възрастни, възрастните са сериозни хора и те не могат да си позволяват такива неща, но пък има такива като нас, които им показваме хубавото, когато вярваш, когато се забавляваш честно”, посочи актьорът Христо Колев.
Фестивалът в Нови пазар започна с кукленият спектакъл „Рисувани приказки с Бате Ицо“. „Лятно театро“ се организира от „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Игри и забавления за Деня на детето в Шумен

Два дни „Шарена въртележка” за децата на Разград

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *