Любомир Христов към учителите: “Направете така, че децата да се чувстват спокойни в училище“ - Телевизия Шумен
Любомир Христов към учителите: “Направете така, че децата, учениците и техните родители да се чувстват спокойни в училище“

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна с ръководители на учебни заведения, детски градини, центрове за личностно развитие и извънучилищни звена. Срещата, която се провежда по традиция всяка година в навечерието на 15 септември, беше в двора на къщата музей „Панчо Владигеров“.
Христов благодари на педагозите и на всички, които работят в сферата на образованието, затова, че българското училище успя да се справи с трудностите по време на пандемията. „Надяваме се на една по-пълноценна нова учебна година. Дано тя да бъде и по-дълго време в училище, защото децата и учениците имат нужда от контакта с вас, от атмосферата в класа, от приятелите си. Ангажирайте и родителите, търсете ги, разчитайте на тях. Сигурен съм, че ви имат доверие. Продължавайте да работите заедно така, че те да се чувстват спокойни и да ви помагат, за да могат децата да се справят по-добре,“ каза Христов.
В срещата участваха още зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, зам.-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова и зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова. По думите на Найден Косев училищата в Шумен получиха сериозна финансова подкрепа по различни програми на МОН, разполагат с много добра база и модерно оборудване. „Това, което ни остава е учители, ученици, родители и администрация заедно да работим така, че да направим българското образование по-качествено“, добави още той.
От името на цялото общинско ръководство кметът Христов пожела на всички да са най-вече здрави, на добър час и успешна нова учебна година.
По традиция на първия учебен ден всеки първокласник заедно с първия си буквар получава и подарък. Тази година книжката за най-малките ученици е „Празник на буквите – опознай България“ на издателство „Пан“. В нея те ще прочетат текстове за най-интересните места в България, за природни и исторически забележителности, придружени с красиви цветни илюстрации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *