Наближава крайният срок за прием на документи за помощи на 1 и 8 клас - Телевизия Шумен
Над 50% от населението в Шуменско е преброено

Наближава крайният срок за прием на документи за отпускане на помощи за първокласници и осмокласници. Това съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Шумен.
„До този момент осмокласниците са 1173 семейства с подадени заявления, като децата са 1155. Първокласниците са малко по-малко – това са 1148 семейства и 1149 първокласници“, каза Мартина Драгнева – директор на РДСП – Шумен.
Помощта е в размер на 300 лева и се изплаща на два пъти. Половината се изплаща след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а останалите половина в началото на втория учебен срок.
„Получаваме служебно информация от Министерство на образованието за това дали децата посещават редовно училище, съобразяваме се с тяхната информация. С годините видяхме, че се получават доста недоразумения, мога до известна степен да ги успокоя, че имаме един месец, в който те наистина трябва да потвърдят тези неизвинени отсъствия“, обясни Драгнева.
За първи път тази година помощите се предоставят без доходен критерий, което означава, че всички първокласници и осмокласници имат право на тази помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *