Настаняват в социалния блок - Телевизия Шумен
Настаняват в социалния блок жилища социални

Започна приемът на документи за настаняване в новопостроения блок със социални жилища квартал „Тракия“. Блокът разполага с 51 апартамента, които са оборудвани и обзаведени с най-необходимите за живеене мебели и техника.
Желаещите да кандидатстват за настаняване могат да получат комплект от документи на гише №3 в Центъра за информация в сградата на Общината. В социалните жилища могат да бъдат настанени бездомни хора и/или такива, живеещи в много лоши битови условия, родители с деца, хора в риск от бедност и социално изключване.
„Ние направихме, постарахме се да направим една извадка колко хора биха могли да се възползват от жилищата. От начало имаше по-голям интерес, но интересът силно намаля, спадна, след като разбраха, че срокът за обитаване на жилищата е 3 години. Като се смята, че за това време хората трябва да си стъпят на краката“, разясни д-р Светлана Маркова, зам.-кмет “Социална политика и здравеопазване”.
Не са малко изискванията към кандидатите, но основните са безработните да са регистрирани в „Бюро по труда” в Шумен и да не са отказвали предложение за работа. Децата да са записани и да посещават редовно детска градина или училище и да имат всички задължителни имунизации.

Община Шумен осигурява топъл обяд на 700 социално слаби

Жилища за социално слаби

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *