Нощ на театрите и изненада за детската публика в афиша на ДКТ “Васил Друмев” - Телевизия Шумен
Нощ на театрите и изненада за детската публика в афиша на ДКТ “Васил Друмев”

Шуменският Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ ще се включи в Световната инициатива „Нощ на театрите“. Тази година мотото е: „От другата страна на театъра“. На 20 ноември (събота) от 11:00 часа най-малките зрители могат да гледат най-новото детско заглавие – „Тримата братя и златната ябълка“ по народната приказка, драматизация Мирослав Стоилов, режисьор Даниела Христова. От 19:00 часа в YouTube и през Facebook страницата на театъра онлайн ще бъде излъчен спектакълът „Алеко. Смях над мрачни страници“ по текстове на Алеко Константинов – режисьори Максима Боева и Любомир Колаксъзов. Линкът ще бъде активен 24 часа.
От театъра отправят покана към публиката и в понеделник – 22 ноември. От 19:00 часа на сцена ще бъде представен спектакълът „Дойдох си“ от Йонка Илиева – сценичен вариант, визия и режисура Димитър Димитров.
През ноември зала “Патиланчо” отваря врати, за да зарадва детската публика с вълнуващи представления през съботните и неделните дни. Началото на спектаклите е от 11:00 часа. Всички настъпили промени в театралния афиш ще се отразяват своевременно на Фейсбук-страницата на ДКТ “Васил Друмев” и на официалния сайт на културния институт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *