Обновяват спортните бази във Велики Преслав - Телевизия Шумен

Инвестиции и поддръжка на спортните бази са сред приоритетите на общинското ръководство във Велики Преслав. За старта на сезона са възстановени тревните покрития на футболните терени в старата столица и в селата Кочово и Троица.
Теренът на спортен комплекс “Стадиона” във Велики Преслав, където се провеждат тренировки и официални домакински мачове, е подравнен и валиран. Добавена е и специална тревна смес, за да се възстанови настилката. За спортна инфраструктура тази година са заделени повече средства в бюджета. “Налага го, естествено, увеличение на броя на клубовете, които заявяват желание да спортуват. Самите ремонтни дейности във времето са доста закъснели, тъй като спортните бази, предвид това, че не са ползвани, са в състояние, което наистина налага спешни ремонтни дейности. Към момента от националния бюджет нямаме възможност да търсим финансиране, тъй като няма удобни проекти, по които Община Велики Преслав да кандидатства и възнамеряваме със собствени средства тази година да започнем обновяването на спортните бази”, каза кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов.
Стадионите в селата Кочово, Осмар и Троица също ще имат нов облик с пари от местната хазна. Традиционно турнири в старата столица се провеждат и на закрито в спортната зала “Велики Преслав”, която е оборудвана за различни видове спорт. От Общината отправят призив състезатели и публика да пазят материалната база, в която са вложени публични средства.

Седмицата на екран, За развитието на Велики Преслав и приоритетите за 2024 година

Футболен празник във Велики Преслав

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *