Охраняват секциите до края на изборния ден - Телевизия Шумен

С полицейски конвой в деня преди вота бяха транспортирани бюлетините и машините за гласуване по секционните избирателни комисии в Шумен. Изборните материали бяха приети и проверени от комисиите във всяка една секция.
“Секционната избирателна комисия като приключи работа, се запечатва секцията и тя остава под охрана от полицейски служител, който приема за охрана самата секция и сутринта я предава обратно на председателя на комисията при отварянето в началото на изборния ден”, каза комисар Румен Симеонов, началник на Отдел „Охранителна полиция“.
Въпреки че на изборите тази година ще се гласува смесено – и с хартия, и с машина, членовете на секционните избирателни комисии не очакват проблеми при броенето на бюлетините.
“Няма нужда да се притесняваме, по-скоро трябва всички внимателно да четем, да бъдем отговорни и да изпълняваме точно както са описани нещата. Да се направят проверките, които бяха, да сме се подготвили с обучителните материали, с обученията, които бяха проведени. Така че, мисля че всички, които са достатъчно съвестни ще си свършат добре работата”, посочи Детелина Дончева, зам.-председател на СИК
Полицейските служители са ангажирани с охраната на 319 секционни избирателни комисии в Шуменско.

Над 400 полицаи следят за реда в Шуменско

252 машини за гласуване са получени в Шумен

Пристигнаха бюлетините

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *