Опасни дървета по бул. “Мадара” - Телевизия Шумен
Опасни дървета по бул. “Мадара”

Опасни дървета застрашават минувачите по бул. “Мадара” в Шумен. Живеещите в района сигнализираха, че огромни сухи клони заплашват да се строшат и да нанесат щети или да наранят хора.
Половинвековните чинари по бул. ”Мадара” повече плашат отколкото радват живеещите в района. Нееднократно дебели сухи клони са падали и само по щастлива случайност не са наранили сериозно никого.
„Трябва да се случи нещо с някой човек ли, за да вземат някакво решение от общината. Подавали сме жалби, клони падат и то дебели, големи клони върху коли. Има случай и върху човек. С дете слизаше от колата, когато просто застана като орел върху детенцето, върху гърба му падна клонът“, разказа Анелия Стефанова.
90 души са се подписали под искане опасните чинари да бъдат подкастрени. Дърветата, които по височина надминават 7-етажен блок, се намират на изключително комуникативно място, с постоянен поток от хора и автомобили.
„Особено при силен вятър самите дървета нямате си представа как се огъват. Как няма да се страхуваме, то е направо страшно. Всички сме тука под тия дървета, всичко минава по тротоарите“, каза Мария Костова.
„В този участък, заради барчето спират учебни коли и съответно много курсисти, най-вече млади хора. Според мен е много опасно“, категоричен е Стефан Великов.
От общинското предприятие “Паркове и обредна дейност” заявиха, че подрязването на дърветата по протежението на целия булевард ще започне в средата на април. Улицата ще бъде затваряна поетапно в работно време. Кастренето на чинарите ще стане под надзора на лесоинженери. Те ще преценят има ли нужда и от по-сериозно подрязване на две от дърветата, по които се виждат цепнатини в ствола. Очаква се работата да приключи за десетина дни.

Разчистват паднали дървета и клони в Шумен

Дърво падна на пътното платно в Шумен

Подрязват клони по ул. „Август Попов“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *